Ontstaan

Wij zijn Evert Jan en Nancy Greven en hebben drie kinderen. Ondertussen een dochter en een zoon die niet meer thuis wonen en nog een zoon die nog wel thuis woont.
Wij zijn de cattery in 2003 begonnen, nadat onze twee Europees kortharen een half jaar na elkaar waren overleden na leeftijden te hebben bereikt van 20 en 19 jaar.
Naar veel speurwerk en onderzoek welk kattenras bij ons paste hebben wij besloten dat dit de Brits Korthaar moest worden.
We zijn begonnen met de welbekende Blauwe Brits Korthaar. Daarna kwam al gauw een Black-Silver tabby blotched Brits korthaar ons gezin verterken.
Na een tijdje deze twee katten voorzien van de nodige zorg was er de wens om eens op een kattenshow te kijken wat de keurmeesters van onze katten vonden. Gelijk viel een kat in de prijzen en zoals bij velen sloeg het showen toe en was er een verslaving ontstaan.
Toen onze blauwe poes ouder was dan een jaar was er al snel de wens om een nestje te willen hebben. Hiervoor moest een cattery worden gestart en ook moest daar een naam bij worden gezocht. na enkele aangevraagde opties kwam uiteindelijk onze catterynaam Evjana Anjero naar boven.

Onze catterynaam stamt af van de eerste twee letters van al onze namen.
Te weten Evert Jan, Nancy en Anouk, Jens, Roel. ——————–>
Dus EVJANA ANJERO was geboren.

Nu al wat jaartjes verder hebben we al een aantal nestjes gehad en zijn de hoeveelheid katten al aardig gegroeid. In het menu kunt u zien wat wij op dit moment in onze cattery hebben aan poezen en katers.

Elk jaar hebben wij wel een aantal poezen die een nestje mogen hebben en waar de kater met zorg wordt uitgekozen. Regelmatig gebruiken wij natuurlijk hiervoor onze eigen katers.
Ondertussen zijn we buiten de Britse Korthaar ook verliefd geworden op de Britse Langhaar. We hebben op dit moment nog maar één poes van deze soort. Als er dan ook nestjes met deze poes kan worden gedaan zal dat gaan onder de cattery “Next Page“. Dit is de langhaar kant van onze cattery Evjana Anjero en alles gaat op dezelfde voorwaarden en met dezelfde uiterste goede zorg. Meer info over de Britse Langharen vindt u op het eigen tabblad of via de bovenstaande link.

Het gezin staat dus in het teken van katers, poezen en nestjes en wij zijn blij dat het hele gezin het ook leuk vindt om voor deze Britten te zorgen. Ook vinden de kinderen het leuk om mee naar shows te gaan en zijn ook al bedreven in het opbouwen, showen en stewarden.

Al onze katers en poezen worden getest op HCM en PKD en ook de benodigde inentingen laten we niet voorbij gaan. Ook laten wij de katers en poezen testen via DNA op eventuele andere ziektes en kenmerken, zoals stofwisselingsziekte , bloedgroep of langhaar factor. We willen zo goed mogelijk te werk gaan.

Als u besluit om een bij ons een kitten te willen kopen of bij ons wil kijken hoe onze katers en poezen het hebben dan zijn wij uiteraard bereidt om u alles te laten zien. Ook voor allerlei vragen kunt u bij ons terecht. Als wij het antwoord niet weten, dan kunnen wij dit opzoeken of aan andere collega fokkers of de kattenvereniging vragen.
Voordat de kittens het nest verlaten zijn deze uitgebreid nagekeken door onze dierenarts en zij zullen het kitten dan ook vrijgeven als deze volledig gezond is verklaard.

Heel veel plezier op onze site.
Nancy-EvertJan

Nancy en Evert Jan Greven.