Dierenarts

Een goede dierenarts in jouw woonomgeving vinden die ook verstand heeft kleine huisdieren is al een hele kunst.
Wij hebben zorgvuldig nagevraagd bij de verschillende dierenartsen wat hun specialiteit is en waar zij voor staan.
Ook hebben wij gevraagd wat zij van het fokken van katten vinden en hoe zij met de fokkers kunnen meedenken.

Wij zij  uiteindelijk uitgekomen bij de dierenartspraktijken van Floor Stembert. Zij heeft ondertussen een aantal praktijken in de regio en er is altijd wel een praktijk waar je met spoedgevallen terecht kan. Wij zitten bij het Anicura Kennemerland te Velserbroek.
Ze hebben ook dependances in IJmuiden, Beverwijk, Santpoort en Bloemendaal. In Velserbroek, Beverwijk en Bloemendaal kunnen echter alleen maar operaties worden uitgevoerd.

Het is belangrijk dat de nieuwe kitten eigenaren zorgvuldig een dierenarts uitzoeken die bij hen past en die weet waar hij het bij de Brits Kort- en Langharen over heeft en daar ook verstand van heeft.
Wij kunnen geen advies geven over de dierenartsen bij u in de buurt. Als u echter bij ons in de buurt woont dan kunnen wij natuurlijk onze eigen dierenarts aanbevelen.

Schroom niet om bij een dierenarts naar binnen te gaan om meer informatie te krijgen. Het gaat namelijk om uw nieuwe kitten die voor entingen, sterilisatie, castratie, andere medische zaken et cetera bij deze dierenarts terecht komt. Het gaat over het wel en wee van uw kat.

Tevens raden we aan om een dierenverzekering af te sluiten om niet opeens op hoge kosten komen te staan.
Wij raden aan een verzekering af te sluiten bij: Figopet. Ook is dit meegenomen in het adviesformulier van onze cattery en ook geven wij dat duidelijk aan in het reserveringsformulier en het koopcontract en is een vorm van garantie voor u en ons. Zie voor meer info op de website.

Als u denkt dat er wat mis is aan uw kat dan kunt u natuurlijk ook eerst ons bellen voor advies. Wij hebben al heel veel ervaring met diverse probleempjes dat we waarschijnlijk een passend antwoord hebben. Als we het ook niet weten dan kunt u altijd nog naar uw dierenarts gaan voor een consult.